-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
مطالب و اطلاعات حقوقی
تاریخ انتشار: دوشنبه 16 تیر 1399
وکیل برای تجار و شرکت های تجاری - وکیل حقوق تجارت

 وکیل برای تجار و شرکت های تجاری - وکیل حقوق تجارت

قانون تجارت از جمله قوانین خاص و فرعی و البته پر کاربرد و مهم است.اصلی ترین قانون حاکم بر روابط اشخاص و معاملات بطور کلی قانون مدنی است و قانون تجارت نسبت به قانون مدنی قانون خاص محسوب می شود.در جهت توجیه و تفسیر قانون مقررات تجارت اشراف و احاطه به سایر قوانین راجع به روابط اشخاص (علاوه بر قانون تجارت) ضروری است و یک مشاور حقوقی و وکیل تجار و شرکت های تجاری علاوه بر دانش حقوقی، تجربه عملی هم باید در این مورد داشته باشد.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2494

 

شرکت های تجاری

شرکت های تجاری بر هفت نوع است که عبارتند از:

1- شرکت سهامی

2- شرکت با مسئولیت محدود

3- شرکت تضامنی

4- شرکت مختلط غیرسهامی

5- شرکت مختلط سهامی

6- شرکت نسبی

7- شرکت تعاونی تولید و مصرف

از میان این شرکت های تجاری، شرکت های با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و سهامی رایج تر هستند و غالب افراد به تشکیل این نوع شرکت ها بسته به هدف خود اقدام می کنند. در هرحال شرکت های تجاری بایستی در قالب مقررات قانون تجارت و مطابق با مقررات و الزامات اداره ثبت شرکت ها تشکیل و ثبت شوند.

 

شرکت سهامی

شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به منبع رسمی سهام آنها است. این شرکت برخلاف سایر شرکت های تجاری که حتما باید برای انجام عملیات بازرگانی تشکیل شوند، در هر حالی حتی اگر موضوع عملیات آن، امور بازرگانی نباشد، شرکت بازرگانی محسوب می شود. شرکت سهامی به دو نوع سهامی خاص و عام تقسیم می شوند. 

 

شرکت سهامی خاص

شرکتی است که همه سرمایه آن را مؤسسین هنگام تأسیس، تأمین می نمایند در مقابل این شرکت، شرکت سهامی عام وجود دارد که قسمتی از سرمایه شرکت از طریق فروش سهام به مردم و از طریق پذیره نویس تأمین می شود. سرمایه این دو نوع شرکت حداقل تعداد شرکای آن با هم متفاوت است در شرکت سهامی عام با حداقل پنج میلیون ریال و 5 نفر شریک و شرکت سهامی خاص با حداقل یک میلیون ریال و سه نفر شریک تأسیس می شود. برای تشکیل و ثبت شرکت های سهامی عام و خاص باید از مقررات قانون تجارت (لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت در خصوص شرکت های سهامی موارد 1 الی 300) و اداره ثبت شرکت ها تبعیت نمود.

 

شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه آنها به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت، مسئول قروض و تعهدات شرکت است.

برای تشکیل این شرکت باید کل سرمایه نقدی تأدیه و سرمایه غیر نقدی تقویم شده باشد. این شرکت معمولاً در مواردی تشکیل می شود که شرکا قصد ندارند سرمایه خود را ضامن تعهدات شرکت قرار دهند. در هر حال برای تأسیس و ثبت این شرکت نیز مقررات قانون تجارت و مقررات اداره ثبت شرکت ها الزامی است که در این قوانین راجع به تشریفات تأسیس و تشکیل شرکت، ثبت شرکت، تأدیه سهم الشرکه نقدی و غیرنقدی، مجامع، نحوه تصمیم گیری در امور شرکت، انحلال شرکت و ...... مقرراتی درج گردیده است. 

 

 

 

شرکت تضامنی

شرکت تضامنی حتماً بین شرکایی تشکیل می شود که از اعتماد کافی نسبت به هم برخوردار هستند زیرا در این نوع شرکت در صورت عدم تکافوی سرمایه شرکت برای پرداخت بدهی های آن، سرمایه شخصی شرکا نیز دخیل است. این شرکت با حداقل دو نفر شریک، تشکیل می شود و اگر دارایی شرکت برای تأدیه تمام قروض شرکت کافی نباشد، هریک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. 

معمولاً فعالیت های تجاری مثل صرافی نیازمند استفاده از این قالب برای تشکیل شرکت هستند. مقررات مربوط به پرداخت سهم الشرکه نقدی و غیرنقدی، تقسیم منافع، مدیریت شرکت، انتقال سهم الشرکه، تشریفات نسبت به این نوع شرکت، انحلال شرکت و تأدیه قروض آن، ورشکستگی شرکت و شرکا، نحوه مراجعه طلبکاران، انحلال شرکت و ..... تابع قوانین مربوط ثبت شرکت ها و قانون تجارت می باشد. (مواد 116 الی 140)

 

شرکت مختلط غیرسهامی

شرکتی است که برای امور تجاری بین یک یا چند شریک ضامن و یک یا چند شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می شود. مقررات آن تابع مواد 141 تا 161 قانون تجارت و سایر مقررات مربوط به ثبت شرکتها می باشد.

 

شرکت مختلط سهامی

شرکتی است که بین یک عده شریک سهامی و یک عده شریک ضامن تشکیل می شود و مقررات آن تابع مواد 162 الی 182 قانون تجارت است. 

 

شرکت نسبی

شرکتی است که برای امور تجاری بین دو یا چند شریک تشکیل می شود و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شریک آورده اند بنابراین تفاوت آن با شرکت با مسئولیت محدود در این است که در این نوع شرکت مسئولیت شرکا به نسبت سرمایه است در حالی که در شرکت با مسئولیت محدود مسئولیت شرکا تا میزان سرمایه ای است که به شرکت آورده اند و مقررات مربوطه به تشکیل و ثبت این شرکت انحلال و غیره آن نیز در موارد 183 الی 189 قانون تجارت درج گردیده است. 

 

شرکتهای تعاونی تولید و مصرف

این شرکت ها به منظور انجام امور تعاونی ها تشکیل می شوند و مقررات مربوط به این نوع شرکت ها غالباً در قانون شرکت های تعاونی مصوب 1350 درج شده است. در امور تعاونی ها ، در خصوص بخش تعاونی کشور درکه کنار بخش خصوصی و دولتی فعالیت می کند، قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب 13/06/1370 به انضمام بخش ب ابلاغیه سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی نیز وجود دارد که بحث آن از حیطه مربوطه به شرکت ها خارج است. 

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی تجاری و شرکت ها 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجوی مطلب مورد نظر

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.