-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 15 آبان 1400

 مرد تا چه زمانی می تواند زن را طلاق ندهد ؟

سلام.. من خانمی ۳۲ ساله هستم ۲ سال بعد از طلاق از همسر اولم با وجود داشتن پسرم با مردی که یک دختر داشت ازدواج کردم از روز اول پسر من دیدن و قبول کردن ولی چند ماه بعد از ازدواج مدام پرخاشگری و کتک کاری با پسرم و خودم داشتن بعد از گذشت دو سال بعد از کتک خوردن (البته بگم همیشه جوری میزد که می‌گفت کبودی نمی افته بری دیه بگیری ) از منزل به خانه پدرم آمدم پدر بچم بعد دیدن کبودی روی بدن پسرشون رفتن شکایت کردن ولی به دلیل اینکه جلسات دادگاه طولانی شد و پسرم بعد از هر مرحله به دادگاه می‌ترسید و دچار مشکلات میشد پدرشون گذشتن و دیگه ادامه ندادن ،همسر دومم از روز اول گفتن که طلاق نمیده تا بپوسم منم چون ایشون تحت فشار بذارم مهریه رو اجرا گذاشتم و حدود یکسال بیشتر که از حقوقشون کم میشه به صورت اقساطی.سوال من این که واقعا تا چه زمانی میتونه من طلاق نده و تا چند سال اینجوری بلاتکلیف باید زندگی کنم واقعا راه حلی نیست واسه طلاق گرفتن؟؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 37200

پاسخ – طلاق ندادن و بلا تکلیفی تا کی ؟!!

  • مطابق قانون مدنی حق طلاق با مرد است اما زن می تواند در شرایطی که در ادامه خواهد آمد تقاضای طلاق دهد:

1- در صورت داشتن حق طلاق
2- مطابق ماده 1129 قانون مدنی در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجراء حکم محکمه و الزام او بدادن نفقه زن می‌ تواند

3- برای طلاق به حاکم ‌رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق مینماید ‌همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

  • برابر ماده 1130 قانون مدنی  در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
  • تبصره ی ماده فوق در ادامه بیان می دارد عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد .عسر و حرج مصادیق قابل احصا و مشخصی ندارد به طور کلی می توان هر مسئله ای را که ادامه زندگی مشترک را با سختی همراه کند مصداق عسر و حرج دانست .
  • علاوه بر موارد فوق موارد زیر هم در صورت حصول برای زن حق طلاق ایجاد می نماید:

۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

  • لازم به ذکر است که علاوه بر موارد فوق که موجب ایجاد حق طلاق برای زوجه می گردد، فسخ نکاح در صورت حادث شدن جنون در مرد و همچنین عیوب مذکور در ماده 1122 برای زوجه امکان پذیر می باشد.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص طلاق

♦  در پاسخ به پرسشی که مطرح فرمودید باید گفت مرد می تواند راضی به طلاق همسر خود نباشد ولی چنین نیست که زن هم نتواند طلاق بگیرد؛ چرا که طلاق حق او بوده و اختیار اعمال آن با مرد است ولی  زن هم تحت شرایطی می تواند طلاق بگیرد. به همین جهت لازم است تا زوجه با اثبات تحقق یکی از شرایطی که در بالا مطرح گردید درخواست طلاق نماید.

♦  در رابطه با مورد شما ضرب و شتم همسر بطور مرتب طوری که موجب عسر و حرج شما بشود می توانید تقاضای طلاق نمایید. برای اثبات ضرب و جرح می توانید به شهادت شهود استناد نمایید. همچنین می توانید پس از وقوع ضرب و جرح به کلانتری مراجعه و پس از ثبت شکایت، به پزشکی قانون مراجعه نمایید. با شهادت شهود و گواهی پزشکی قانونی می توانید در دادسرای محل وقوع جرم از شوهر خود تحت عنوان ضرب و جرح عمدی شکایت کنید و بعد از گرفتن رای محکومیت زوجه به جرم ضرب و شتم از دادگاه کیفری، تقاضای طلاق با استناد به ماده 1130 قانون مدنی بدهید.همچنين در اين‏باره مي‏توانید به بند2 شروط ضمن ‏عقد مندرج در سند نکاحيه چنانچه شما و همسرتان  آن را امضا کرده باشید استناد کنید که "در صورت سوء رفتار و يا سوء معاشرت زوج به حدّي که ادامه زندگي را براي زوجه غير قابل تحمل نمايد زن مجوز طلاق خواهد داشت".

 

 

 

مستندات قانونی - موارد طلاق زن

ماده ۱۱۲۲ قانون مدنی
عیوب زیر در مرد موجب حق فسخ برای زن خواهد بود:
۱) خصاء
۲) عنن به شرط اینکه ولو یکبار عمل زناشویی را انجام نداده باشد.
۳) مقطوع بودن آلت تناسلی به اندازه ای که قادر به عمل زناشویی نباشد.

ماده ۱۱۲۵ قانون مدنی
جنون و عنن در مرد هرگاه بعد از عقد هم حادث شود موجب حق فسخ برای زن خواهد بود.

ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی
در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجراء حکم محکمه و الزام او بدادن نفقه زن می‌ تواند برای طلاق به حاکم ‌رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق مینماید ‌همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه.

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی
در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
تبصره (۱۳۸۱/۴/۲۹) - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:
۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.

ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی
مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.
تبصره- زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) این قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.

ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی
هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی‌یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم‌و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب‌به پرداخت دیه نیز محکوم میشود.
تبصره - در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس ‌محکوم خواهد شد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و اتباط با وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات

جمعه, 17 تیر,1401

آرزو

سلام. همسر بنده قبل از ازدواج از من مخفی کردن که اسپرموگرامشون مشکل داره و خیلی راحت نمیتونن بچه دارشن. با این حال اون بندع قدنامه رو که من بعد از پنج سال با استناد به این موضوع بتونم طلاق بگیرم رو امضا نکردن. در جلسه خواستگاری عنوان کردن مهندسن و لیسانس دارن(اینو داخل عقدنامه هم نوشتن)، خونه هم بنامشونه‌.در حال حاضر که من خونه پدرم هستم و مهریمو اجرا گذاشتم متوجه شدم خونه از ابتدا اسم مادرشون بوده،ماشینشونو فردای روز قهر من فروختن و مدرک تحصیلیشونم فوق دیپلمه‌ و با لیسانس جعلی کار میکنن. ایشون بسیار بددهن هستن و زندگی باهاشون برای من کابوسه‌. بعداز شیش سال دیگه نمیتونم اینهمه دروغ رو تحمل کنم. راهی دارم برای جدایی؟ ضمن اینکه من درخواست نفقه ندادم و الان هفت ماهه که من نفقه هم نگرفتم.(البته در دادگاه اولیه حکم الزام به تمکین به نفع ایشون اومده)


پاسخ وکیل:
با سلام
جدایی طولانی خود می تواند دلیل طلاق به جهت عسر و حرج یا کراهت باشد.سایر دلایل شما هر چند که جملگی موید عسر و حرج هستند ولی به تنهایی دللی طلاق نیستند.

ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.