-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 12 آذر 1401

 وکالت در طلاق و امکان گرفتن طلاق غیابی با آن

سلام وقت بخیر.وکالت طلاق به همسرم داده ام حالا میخواهم بدانم که اقدام به طلاق کرده است یا نه ؟اصلا امکان طلاق غیابی بدون اطلاع من با این وکالت وجود داره ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 393

 

پاسخ – آیا زن با وکالت در طلاق می تواند طلاق غیابی بگیرد ؟

  • ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی به بحث وکالت در طلاق پرداخته است.
  • وکالت در طلاق هم به صورت شرط ضمن عقد در قباله های نکاح قابل انجام است و هم در دفترخانه اسناد رسمی به صورت یک وکالتنامه رسمی قابل تنظیم می باشد و زوج در مقام موکل اختیار طلاق  را به همسر خود تفویض کند. 
  • همچنین طبق تفسیر ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی، آنچه مجاز شناخته شده است موردی است که شوهر در موارد خاص به زن وکالت می دهد که پس از اثبات شرط در دادگاه خود را مطلقه سازد البته مواردی که در ماده فوق الذکر نام برده شده است تمثیلی هستند و ممکن شروط صحیح دیگری را نیز جهت وکالت در طلاق تراضی گردد.
  • اما در مورد وکالت مطلق و بدون قید و شرط نیز فقهای امامیه و اکثر حقوقدانان آن را پذیرفته اند زیرا فرقی بین توکیل زن و غیر او نیست و همان طور که شوهر می تواند به شخص دیگر وکالت مطلق یا عام برای طلاق زن خود بدهد می تواند زن را وکیل مطلق یا عام در طلاق خود کند. این شرط نه مخالف ذات عقد است و نه نامشروع پس باید ان را صحیح تلقی کرد و از عموم ماده ۱۱۱۹ هم چنین مستفاد می شود. 
  • لازم به یادآوری است که زن در این گونه موارد حقی بیش از آن چه که مرد دارد به دست نمی آورد. بنابراین در صورتی که تصمیم به اعمال وکالت خود در طلاق نماید نمی تواند بدون مراجعه به دادگاه و اخذ گواهی عدم امکان سازش، طلاق خود را ثبت نماید. 
  • لازم به ذکر است با توجه به اینکه عقلا و منطقا یک شخص نمی تواند حافظ منافع متضاد باشد و از سوی دیگر وکالتی که زوج بابت طلاق به زوجه می دهد یک وکالت رسمی است و نه وکالت دادگستری و با توجه به این که صرفا وکلای دادگستری حق انجام وکالت در محاکم را دارا می باشند، به این دلایل زوجه موظف است جهت انجام پروسه طلاق اعم از توافقی و یک طرفه با استفاده از وکالتنامه ای که از زوج دریافت نموده، برای زوج وکیل دادگستری تعیین نماید و خود شخصا یا از طریق وکیل خود به همراه وکیلی که برای زوج الزاما اخذ می نماید، نسبت به انجام تشریفات اخذ گواهی عدم امکان سازش (اعم از طرح دعوا، حضور در جلسه رسیدگی ) اقدام نماید و پس از اخذ رای قطعی، جهت ثبت طلاق در دفتر طلاق اقدام نماید. 

 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص طلاق غیابی به استناد وکالت در طلاق

♦  با توجه به این که با وجود سامانه ثنا، هر دعوایی (خصوصا دعاوی خانواده که الزاما ثبت کد ملی خوانده در آن الزامی می باشد) له یا علیه شما طرح شود در سامانه اطلاع رسانی پرونده های شما درج می گردد و به شماره موبایلی که در سامانه ثنا اعلام نموده اید پیامک ارسال می گردد، بنابراین حتی اگر زوجه با اخذ وکیل برای شما و بدون اطلاع بعدی به شما تصمیم به اعمال وکالت در طلاق خود بگیرد، شما از طریق سامانه عدلیران از پرونده طلاق خود مطلع خواهید شد. 
♦  پس از آن که مطلع شدید دعوای طلاق از سوی زوجه و وکیل مع الواسطه شما طرح گردیده است و به صدور رای قطعی منتهی گردیده اما نمی دانید که آیا زوجه در مدت مقرر قانونی (حسب مورد و بسته به نوع طلاق، سه ماه در مورد گواهی عدم امکان سازش و شش ماه در مورد حکم طلاق) نسبت به ثبت طلاق اقدام نموده است یا خیر، می توانید با ارائه کارت ملی خود به دفاتر پیشخوان ثبت احوال از ثبت طلاق خود مطلع گردید. 

 

ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی
طرفین عقد ازدواج میتوانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غائب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری نماید که‌ زندگانی آن ها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه‌ سازد.

​​​​​​​

  •  

پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط، مشاوره و اعطای وکالت به وکیل متخصص دعاوی خانواده و طلاق

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.