-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 24 شهریور 1400

 مجازات سرقت مسلحانه پس از رضایت شاکی

نامزدم سرقت ماشین کرده راننده رو با چاقو پیاده کرده بعد ده روز گرفتنش ماشین رو به صاحب ماشین برگردوند با وجود گذشت شاکی ولی قاضی میگه ده سال حبس.. روی ابلاغیه زدن سرقت مسلحانه مقرون به آزار بعد دوباره ابلاغ دادن مستوحب تعزیر..شاکی هم رضایت داد ولی این ده سال چیه باز الان چی کار باید بکنیم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 4851

تاثیر رضایت شاکی در مجازات سرقت مسلحانه

  • ابتدا تعریفی از سرقت تعزیری یا مستوجب تعزیر ارایه دهیم : سرقت در یک تقسیم بندی کلی به دو بخش حدی و تعزیری تقسیم میشود.
  • هرگاه شرایط مذکور در ماده 268 قانون مجازات اسلامی فاقد باشد سرقت از مستوجب حد خارج و مستوجب تعزیر خواهد بود. که ماده 276 قانون مجازات هم به آن اشاره کرده است.
  • سرقتی که در اینجا بحث میشود هم از نوع تعزیری خواهد بود نه حدی .
  • بند دو تبصره ماده 651 قانون مجازات تعزیرات انواع سلاح سرد را نام برده است که چاقو هم از جمله آن خواهد بودشرایط مذکور در ماده 651 قانون مجازات تعزیرات از عوامل سرقتهای تعزیری مشدد خواهد بود .
  • در مورد سرقت مسلحانه مقرون به آزار ماده 652 قانون مجازات تعزیرات تعیین و تکلیف کرده است و مجازات در نظر گرفته شده برای چنین جرمی از حبس سه ماه تا ده سال است و 74 ضربه شلاق است . اگر از سلاح استفاده کرده باشد و جرحی به بزهدیده وارد شده باشد  علاوه بر قصاص یا دیه حداکثر مجازات مذکور لحاظ خواهد شد .
  • اما در  مورد موارد عمومی جرم : به دلیل اینکه محکومیت متهم از نوع حبس است قابل تبدیل به مجازات دیگر نیست مثلا نمیتوان آن را تبدیل به جزای نقدی کرد . فقط دادگاه میتواند درجه حبس را کاهش دهد
  •  با توجه به اینکه سارق رد مال کرده و البته ضرر های مادی و معنوی را هم باید جبران کند(ماده677 قانون مجازات تعزیرات) و شاکی هم گذشت کرده است از عوامل تخفیف مجازات محسوب خواهد شد.
  • بند الف  و ج ماده 38 قانون مجازات اسلامی عوامل مخففه ای است که خوشبختانه انجام شده است و طبق تبصره 1ماده مذکور دادگاه مکلف است جهات مخففه مجازات را در حکم خود قید کند .
  • جرم ارتکابی طبق ماده 19 قانون مجازات اسلامی در درجه 4 خواهد بود (حبس بیش از پنج سال ت ده سال)
  • ماده 37 قانون مجازت اسلامی نحوه تقلیل مجازات اسلامی را بیان کرده است. بند الف ماده 37 قانون مجازات اسلامی : تقلیل حبس از یک تا سه درجه را پیش بینی کرده است.
  • پس دادگاه میتواند پس از گذشت شاکی و جبران ضرر و زیان مادی و معنوی حبس درجه 4 را به درجه 5 (تا 10 سال) یا  درجه 6 (تا 2 سال) یا درجه 7 (تا 6 ماه) تقلیل دهد.

 

 

مستندات قانونی  - مجازات سرقت مسلحانه

ماده 37- در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف، دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند:

الف- تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه

 ب- تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار

 پ- تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال

ت- تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

ماده 38- جهات تخفیف عبارتند از: 

الف- گذشت شاکی یا مدعی خصوصی

ب- همکاری مؤثر متهم در شناسایی شرکا یا معاونان، تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ- اوضاع و احوال خاص مؤثر در ارتکاب جرم، از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت- اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار مؤثر وی درحین تحقیق و رسیدگی

ث- ندامت، حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری

ج- کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن

چ- خفیف بودن زیان وارده به بزهدیده یا نتایج زیانبار جرم

ح- مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم

تبصره1- دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند.

 تبصره2- هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد، دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات، مجازات را دوباره تخفیف دهد.

ماده276 - سرقت در صورت فقدان هریک از شرایط موجب حد، حسب مورد مشمول یکی از سرقت های تعزیری است.

ماده 651 - هرگاه سرقت جامع شرایط حد نباشد ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشد مرتکب از پنج تا بیست سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم میگردد:  .

1- سرقت در شب واقع شده باشد. 

2- سارقین دو نفر یا بیشتر باشند.

3- یک یا چند نفر از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشند.

4- از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده یا این که عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا برخلاف حقیقت خود را مامور دولتی قلمداد کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا براي سکنی یا توابع آن است سرقت کرده باشند.

5- در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشند.

ماده 652 - هرگاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا 74 ضربه محکوم میشود و اگر حرجی نیز واقع شده باشد علاوه بر مجازات جرح به حداکثر مجازات مذکور در این ماده محکوم میگردد.

ماده 667 - در کلیه موارد سرقت و ربودن اموال مذکور در این فصل، دادگاه علاوه بر مجازات تعیین شده سارق یا رباینده را به رد عین و در صورت فقدان عین به رد مثل یا قیمت مال مسروقه یا ربوده شده و جبران خسارت وارده محکوم خواهد نمود.

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل برای جرم سرقت و دعاوی کیفری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.