-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 12 دی 1400

 فحش دادن با پیامک !!!

کسی به من فحش خیلی بدی داده پیامک هم موجود هست.میتونم شکایت کیفری کنم البته تماس هم گرفتن و فحش دادن.میتونم شکایت کنم؟ مجازاتش چی هست؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 13328

پاسخ – آیا از کسی که با پیامک فحش داده می توان شکایت کرد ؟

  • به طور کلی، جرم فحش دادن با پیامک هنگامی موضوعیت پیدا می کند که شخصی در متن پیامک ارسالی خود به دیگری، او را مورد اهانت قرار داده و به او توهین کند و برخلاف اصل 22 قانون اساسی عمل نماید، چراکه قانونگذار در این اصل، حیثیت افراد جامعه را از تعرض، مصون دانسته است.در این حالت جرم توهین پیامکی محقق می شود.
  • توهین از طریق پیامک جرم بوده و از جمله دعاوی کیفری محسوب می شود. 
  • باید به این نکته توجه داشت که مصادیق توهین پیامکی می تواند توهین ساده یا قذف باشد و حکم هر کدام از این موارد متفاوت است.
  • می توان فحاشی از طریق پیامک را به دو حالت کلی تقسیم نمود؛

1- هنگامی اتفاق می افتد که لفظ اهانت آمیز از دید عرف و قانون توهین محسوب شده و حیثیت و شخصیت طرف مقابل را خدشه دار می کند. 
2- حالت دوم زمانی موضوعیت پیدا می کند که شخص با ارسال پیامک، فرد دیگر و یا خانواده را به زنا و لواط و... متهم می کند؛ به این مورد در حقوق جزا قذف گفته می شود.

  • همچنین باید به این نکته اشاره داشت که پیامک می تواند به علم قاضی کمک کند. در عالم حقوقی به پیامک، اماره گفته می شود. اماره در واقع یک نوع نشانه است که می تواند نشان دهنده وقوع جرم باشد و ذهن قاضی را به این موضوع هدایت کند. 
  • برای اثبات وقوع جرم از طریق پیامک، دلایل و مستندات قانونی دیگری مانند شهادت شهود، اقرار متهم، اسناد، تحقیقات محلی و … نیز به عنوان دلیل می توانند ارائه شوند.
  • در خصوص مجازات این جرم نیز باید اشاره داشت که مطابق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی و با توجه به تغییرات قانون، طبق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، قانونگذار مجازات جرم توهین را جزای نقدی درجه شش قرار داده است؛
  •  همچنین اگر متهم در توهین پیامکی مرتکب قذف شده باشد مجازات او ۸۰ ضربه شلاق مجازات قانونی جرم قذف است.این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص مجازات فحش دادن از طریق پیامک

♦  در خصوص پاسخ به سوال شما راجب امکان شکایت از کسی که از طریق پیامک فحاشی کرده است باید گفت که شما می توانید با ارائه ادله و مستندات لازم به دادگاه صالح مراجعه نمایید و از شخص هتاک شکایت نمایید تا نسبت به شما اعاده حیثیت گردد.
♦   به طور کلی مطابق قوانین و مقررات خصوصا قانون آیین دادرسی کیفری، مرجع صالح به رسیدگی در خصوص جرائم، مرجع قضایی است که جرم در حوزه قضایی آن مرجع، اتفاق افتاده است.

♦  جرم فحش دادن از طریق پیامک، هنگامی که پیامک به مخاطب می رسد، اتفاق می افتد، لذا مرجع صالح به رسیدگی به این جرم، حوزه و محلی است که شاکی در آن اقامت دارد.
♦  جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید نسبت به دریافت نوبت مشاوره حضوری و یا تلفنی موسسه حقوقی دادگران اقدام فرمایید. این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

 

مستندات قانونی - فحاشی پیامکی

ماده 245 قانون مجازات اسلامی
قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر هر چند مرده باشد.

ماده 246 قانون مجازات اسلامی
قذف باید روشن و بدون ابهام بوده، نسبت دهنده به معناي لفظ آگاه و قصد انتساب داشته باشد گرچه مقذوف یا مخاطب در حین قذف از مفاد آن آگاه نباشد.
تبصره- قذف علاوه بر لفظ با نوشتن، هرچند به شیوه الکترونیکی نیز محقق می¬شود.

ماده 250 قانون مجازات اسلامی
حد قذف، هشتاد ضربه شلاق است.

ماده 255 قانون مجازات اسلامی
حد قذف حقالناس است و تعقیب و اجراي مجازات منوط به مطالبه مقذوف است. در صورت گذشت مقذوف در هر مرحله، حسب مورد تعقیب، رسیدگی و اجراي مجازات موقوف می شود.

ماده 608 قانون مجازات اسلامی
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.

ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی
هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،‌اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دو‌ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی
هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحاً نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی که‌موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.
تبصره - در مواردی که نشر آن امر اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت اسناد را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد‌شد. در رابطه با نظام احسن.

 این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های مشاوره و تماس با وکیل متخصص دعاوی کیفری و جزایی

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.