-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 13 شهریور 1401

  شکایت ضرب و جرح و کتک زدن توسط مامور کلانتری

با سلام.بنده در یک پرونده ضرب و جرح با دو مامور کلانتری، بعنوان شاکی در دایاری بعد از 4 ماه تحقیق، حکم به نفع من شد، اما در کیفری که بعلت بی خبری از تاریخ دادگاه، و تجدیدنظر که جلسه ای تشکیل نشد و در رای قطعی باوجود نامه پزشکی قانونی، کلی مدارک و شواهد و قرائن موجود در پرونده به نفع من،متاسفانه بدون دلیل قانونی و عمل نکردن قضات به ماده های قانون رای به تبرعه متهمین، صادر شد، از تمامی مدارک فقط فقط بنده فیلم دوربین نداشتم که ان هم در خود کلانتری در دست مامورین بود که مثل همیشه گفتند دوربین کلانتری خراب بوده، قانون را در پرونده بنده به وضوح زیر پا گذاشتن و حتی از قانون قسامه خودداری کردند، حال برای اعاده‌ی دادرسی در دیوان باید چکارکنم؟؟؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 661

پاسخ – نحوه اقدام و امکان اعاده دادرسی به دلیل کتک زدن مامور کلانتری

  • اعاده دادرسی طریقی استثنایی برای رسیدگی مجدد به پرونده و نقض قاعده اعتبار امر مختوم جزایی است به همین دلیل جهاتی که به استناد آنها می توان تقاضای اعاده دادرسی نسبت به حکم دادگاه مطرح نمود جهات و دلایل خاصی هستند و به حکم قانون احصا شده اند. 
  • اعاده دادرسی از طریق دیوان عالی کشور که آن را اعاده دادرسی عام می نامند نسبت به احکام امکان پذیر است  و در مورد قرار ها امکان پذیر نیست .
  • همچنین قطعی بودن حکم شرط اولیه پذیرش درخواست اعاده دادرسی است و تا زمانیکه این حکم قطعی نشده باشد امکان چنین درخواستی وجود ندارد.
  • اعاده دادرسی نسبت به احکام محکومیت قطعی قابل پذیرش می باشد و با توجه به اشخاصی که در ماده ۴۷۵ قانون آیین دادرسی کیفری نام برده شده است معلوم می شود اعاده دادرسی فقط نسبت به احکام محکومیت قابل اعتراض است نه احکام برائت. 

 

پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص شکایت ضرب و جرح مامور کلانتری

چنانچه درخواست اعاده دادرسی کیفری مشمول ماده ۴۷۴ قانون آیین دارسی کیفری باشد، نحوه ثبت درخواست‌ اعاده دادرسی کیفری در دفاتر خدمات الکترونیک، بدین صورت است که باید تمام توضیحات در درخواست قید گردیده و تایپ شده باشد. این درخواست صرفا از محکوم علیه یا نماینده قانونی او پذیرفته شده و سایر شرایط آن، تابع بخشنامه شماره ۹۰۰/۱۹۷۱۷/۵۵۰ اداره کل نظارت الکترونیک قضایی مورخ ۷/۱۰/۱۳۹۹ می باشد.
در حال حاضر، در ارتباط با ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری، دو روش ثبت درخواست اعاده دادرسی کیفری وجود دارد. این روش ها عبارتند از :
۱- روش حضوری ثبت درخواست اعاده دادرسی کیفری - در روش حضوری ثبت درخواست اعاده دادرسی کیفری، لازم است که متقاضی با مراجعه به ساختمان دیوان عالی کشور 
۲- ثبت اعاده دادرسی از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی 

 

مستندات قانونی - شکایت ضرب و جرح

ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری
درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاهها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراء گذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می‌شود:
الف- کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد.
ب- چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه‏ ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.
پ - شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضائی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بی گناهی یکی از آنان احراز گردد.
ت- درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.
ث- در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان، مبنای حکم بوده است.
ج - پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد.
چ- عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

ماده ۴۷۵ قانون آیین دادرسی کیفری
اشخاص زیر حق درخواست اعاده دادرسی دارند:
الف- محکوم علیه یا وکیل یا نماینده قانونی او و در صورت فوت یا غیبت محکوم علیه، همسر و وراث قانونی و وصی او
ب- دادستان کل کشور
پ- دادستان مجری حکم

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی کیفری

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.