-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 21 خرداد 1401

 نحوه درج شرط نصف اموال ضمن عقد ازدواج

باعرض سلام. بابت عقد دخترم خواستم سوال بکنم در مورد شرط نصف اموال موقع امضاء زدن در سند ازدواج در اون دفتر ازدواج نصف اموال قید شده است یا باید در قسمت شرایط عقد نوشته شود و اینکه کلاً کیفیت درج شرط نصف اموال چه ویژگی ها و نکات مهمی دارد ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 815

پاسخ – چه زمانی و چگونه باید شرط نصف اموال در سند ازدواج درج شود ؟

  • در دفاتر ثبت ازدواج و همچنین در قباله های نکاح مطالبی تحت عنوان شروط ضمن عقد چاپ شده که طرفین می توانند با امضای ذیل هر یک از آنها بعضی یا کل آنها را بپذیرند؛ این شروط شامل انتقال تا نصف دارایی و پاره ای دیگر از شروط خواهد بود. 
  • متن شرط انتقال تا نصف دارایی به شرح زیر است:

ضمن عقد نکاح زوجه شرط نمود هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتاری نبوده زوج موظف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با او بدست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل نماید.

  • شرط انتقال تا نصف دارایی شوهر در قباله ازدواج در صورتیکه به امضای زوجین برسد تعهد انتقال و تملیک مجانی و بلا عوض تا نصف دارایی و أموالی که شوهر در طول زندگی زناشویی تحصیل می کند با تحقق ارکان و شرایط مربوط انجام خواهد شد .
  • چنین شرطی، از اقسام شروط صحیح موضوع بند ۳ ماده ۲۳۴ قانون مدنی (شرط فعل) تلقی خواهد شد. و به این معنا که دارای ضمانت اجرای حقوقی است و زوجه می تواند الزام زوج به تملیک نصف دارایی را از دادگاه صالح مطالبه کند.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص درج شرط نصف اموال ضمن عقد ازدواج

 اولاً که در اسناد ازدواج که چاپی هستند و در آن تمامی شروط ضمن عقد و تعهدات فرعی زوجین ثبت شده است و سردفتر ازدواج نیز تمامی موارد را یادآوری خواهد کرد و به ابهامات پاسخ خواهد داد. 
ثانیاً اگر شرط تنصیف در عقد نامه امضاء شده باشد و مرد نیز دادخواست طلاق تقدیم دادگاه کرده باشد لزوما در جلسه دادرسی زوجه می بایست به شرط استناد نماید و لیست اموال زوج را به دادگاه ارائه نماید تا بتواند از آن شرط بهره مند شود.

توصیه می شود دادخواست مستقلی در قالب دعوای تقابل تا قبل از جلسه رسیدگی در این خصوص به دادگاه رسیدگی کننده طلاق تقدیم کنید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - درج شرط تنصیف دارایی در عقدنامه

ماده ۲۳۴ قانون مدنی
شرط بر سه قسم است:
۱ - شرط صفت
۲ - شرط نتیجه
۳- شرط فعل اثباتاً یا نفیاً
‌شرط صفت عبارت است از شرط راجع به کیفیت یا کمیت مورد معامله ‌شرط نتیجه آن است که تحقق امری در خارج شرط شود. ‌شرط فعل آن است که اقدام یا عدم اقدام به فعلی بر یکی از متعاملین یا بر شخص خارجی شرط شود.

ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی
طرفین عقد ازدواج میتوانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غائب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند یا سوء رفتاری نماید که‌ زندگانی آن ها با یکدیگر غیر قابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهائی خود را مطلقه‌ سازد.
این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.