-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: دوشنبه 12 مهر 1400

 توهین ، تهمت و فحاشی صاحبخانه

سلام من در یک کارگاه خیاطی مشغول کارم صاحبخانه با مستاجر یعنی صاحب کارگاه سر قبص برق دعواشون شد و صاحبخانه پشت در رو انداخت و ما رو توی کارگاه راه نداد و شوره به توهین به من کرد صاحب کارگاه زنگ زد پلیس اومد صورت جلسه کرد که مانع ورورد ما به محل کارمون شده و ازمون خواست به عنوان شاهد امضا کنیم من امضا کردم صاحبخانه اومد جلو مامور به من گفت چرا امضا کردی شب که اومدم در خونه تون به شوهرت با سند و مدرک نشون دادم اینجا کار نمیکنی و هرزگی میکنی حالیت میشه منم گفتم تو ... میخوری بیای در خونه من به مامور گفتم تهمت زدنش رو صورت جلسه کن گفت من نمینویسم ولی فحاشی منو نوشت بهش داد که بره از من شکایت کنه حالا میخوام بدونم برای این فحشی که در جواب تهمتش بهش دادم دادگاه چه حکمی میده ؟

 

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1097

مجازات توهین و فحاشی 

  • جرم توهین و فحاشی تحت عنوان هتک حرمت افراد در فصل پانزدهم کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است در ماده 608 و 609 قانون مجازات اسلامی تعزیرات به همین موضوع پرداخته است.
  • ماده 608 قانون مجازات اسلامی توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
  • ماده 608 قانون مجازات اسلامی تعزیرات طبق ماده 104 قانون مجازات اسلامی در زمره جرایم قابل گذشت تلقی میشود.
  • قانونگذار جرایم قابل گذشت را در ماده 100 قانون مجازات اسلامی تعریف کرده است
  • ماده 100-در جرائم تعزیری قابل گذشت، گذشت شاکی یا مدعی خصوصی حسب مورد موجب موقوفی تعقیب یا موقوفی اجرای مجازات است.

تبصره ۱- جرائم قابل گذشت، جرائمی میباشند که شروع و ادامه تعقیب و رسیدگی و اجرای مجازات، منوط به شکایت شاکی و عدم گذشت وی است.
تبصره ۲- جرائم غیر قابل گذشت، جرائمی میباشند که شکایت شاکی و گذشت وی در شروع به تعقیب و رسیدگی و ادامه آنها و اجرای مجازات تاثیری ندارد.
تبصره ۳- مقررات راجع به گذشت، شاکی در مورد مجازاتهای قصاص نفس و عضو، حد قذف و حد سرقت همان است که در کتاب دوم«حدود» و سوم«قصاص» این قانون ذکر شده است. گذشت شاکی در سایر حدود تاثیری در سقوط و تخفیف مجازات ندارد.

طبق تبصره  ماده 11 قانون کاهش حبس تعزیری حداقل و حداکثر مجازات های حبس تعزیری درجه چهار تا هشت کقرر در قانون برای جرایم قابل گذشت به نصف تقلیل می یابد.

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل برای شکایت توهین و فحاشی

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.