-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 16 آبان 1402

 تخلیه ملک توسط مستاجری که حق انتقال به غیر دارد

من ملکی را به شخصی اجاره دادم و بدون آگاهی من از قرارداد و با توجه به رابطه فامیلی یا بنگاه حق واگذاری مورد اجاره ندارد دارد انتخاب کرده و ملک را به شخص دیگری با اجاره نامه رهن کامل داده گویا طرف پرونده های زیادی داره به حدی که شبکه 3 اخبار 20:30 کلاهبرداری بنگاه را انتشار دادند. حالا مستاجر ساکن که با طرف قرارداد بسته میگه پول رهن مرا بدید تخلیه کنم در حالی که من هیچ قرارداد مستقیمی با او ندارم و قرارداد اجاره من هم خاتمه یافته و چندین ماه اجاره به من بدهکاره. حالا برای تخلیه ملک میشه تخلیه ید گرفت ؟ شرایطش چیه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید تا وکیل بگیرم.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 147

تخلیه مستاجر

 

چگونه می توان مستاجر فعلی را که از مستاجر سابق ملک را اجاره کرده، تخلیه نمود ؟

  • در ابتدا باید به یک اصل اشاره کنیم و آن هم این است که اجاره عبارت است از تملیک منافع به عوض معلوم و مستاجر مالک منافع مال الاجاره می شود نه عین. مالک عین همچنان مالک اصلی خواهد بود اما منافع در مدت مضبوط به تملیک مستاجر در خواهد آمد.
  • پس وقتی مالک است میتواند در آن دخل و تصرف کند مشروط بر اینکه به عین مال تعرضی نشود.
  • قانون مدنی در ماده 474 قانون مدنی به این نکته اشاره دارد که مستاجر که مالک منافع است میتواند منافع عین مال الاجاره را به دیگری انتقال دهد. مگر اینکه در ضمن قرارداد شرط مباشرت شده باشد و حق انتقال به غیر از مستاجر سلب شده باشد. در اینصورت شرط لازم الاتباع است.
  • حال وقتی مستاجر منافع مال را به دیگری انتقال می دهد مستاجر دوم ، مستاجرِ مستاجر اول محسوب می شود و با مالک دیگر طرف قرارداد نیست. پس طبیعی است است که تعهدات مربوط به قرارداد دوم ربطی به مالک اصلی نداشته باشد و او فقط طرف تعهد اول است.
  • پس وقتیکه مدت عقد اجاره تمام شود مستاجر اول دیگر مالک منافع نیست و به تبع آن عقد دوم نیز منقضی می شود.
  • بدیهی است که پس از مدت اجاره نیز ید امانی تبدیل به ید ضمانی می شود و مستاجر مسئول هرگونه تلف عیب و نقصی است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اجاره ملک

♦  دقت کنید که طرفین دو عقد باهم خلط نشود. طرف قرارداد عقد اجاره اول شما هستید و مستاجر اول؛ طرف قرارداد اجاره دوم مستاجر شما است و مستاجر دوم . قرارداد شما طبق همان مواردی که انشا شده است انجام خواهد شد یعنی مدت اجاره ، اجاره بها، شروط ضمن عقد و غیره. قرارداد اجاره دوم نیز به تبع همین اجاره اول که در مدت مضبوط منعقد شده است اجرا خواهد شد.

♦  اگر شما می خواهید حکم تخلیه بگیرید یا هر اقامه دعوا دیگری انجام دهید باید به طرفیت مستاجر اول اقامه کنید و فقط مستندات شما همان اجاره نامه خودتان خواهد بود.

♦  مستاجر دوم نیز طرف حساب مستاجر اول است چرا که ملک را از او اجاره کرده است و مستاجر اول مالک منافع بوده است. و اجاره بها و ودیعه به مستاجر اول پرداخت می شود. پس روابط مالی آنها نیز طبق توافق خودشان است.

 

 

مستند قانونی - تخلیه مستاجر 

ماده ۴۷۴ قانون مدنی

مستاجر میتواند عین مستاجره را به دیگری اجاره بدهد مگر اینکه در عقد اجاره خلاف آن شرط شده باشد.

ماده ۴۹۸ قانون مدنی

اگرعین مستاجره به دیگری منتقل شود اجاره به حال خود باقی است مگر اینکه موجر حق فسخ در صورت نقل رابرای خودشرط کرده باشد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.