-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 07 اسفند 1400

 تبانی بنگاه املاک و اضافه کردن شروط اضافی به قرارداد

من چند روز پیش یه مغازه قولنامه ای میخواستم بفروشم و امضا کردیم ولی صاحب املاک که با خریدار فامیل بوده بدون حضور من به سند نوشته هایی به نفع خریدار اضافه کرده مثلاً حق فسخ رو ۵۰۰میلیون تومان و از خودش چکی رو اضافه کرده و یک نسخه از سند رو هم به من نداده حتی نذاشت عکس بگیرم.حق فسخ معامله رو دارم.؟همچنین روز جمعه همش زنگ میزد و میخواست فورا قرارداد رو امضا کنیم خریدار با ۵ نفر وارد املاک شد و من تنها بودم سناریو طراحی کرده بودن منو با حرفاشون خام کنن و به زور ملک رو از چنگم بیرون کنند.در این مورد میتونم از خیار تدریس استفاده کنم؟ من روز سوم فهمیدم و اقدام به فسخ قرارداد کردم.اما خریدار هم باهاش همدست بوده و الان از شهر خارج شده تلفنش هم جواب نمیده.از اون خبیث هاست که سر چندتا بیگناه دیگه مثل من کلاه گذاشته. لطفاً راهنماییم کنید.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 3841

 

پاسخ – ضمانت اجرای اضافه کردن شرایط اضافی به قرارداد بعد از امضا چیست ؟

  • منظور از تبانی توافق چند نفر برای ارتکاب جرم می باشد. در جرم تبانی، رفتار مجرمانه در جرم تبانی توافق می باشد که به صورت فعل است و با ترک فعل محقق نمی گردد.
  • منظور از توافق اعلام اراده ی صریح طرف اول بصورت کتبی یا شفاهی و پذیرش دعوت طرف نخست و اعلام آن توسط طرف دوم است. در واقع پیش از اعلام طرف دوم جرم تبانی محقق نمی گردد و اگر طرفین در مرحله ی مذاکره باشند جرمی صورت نگرفته است.
  • برای تحقق تبانی مخاطب تبانی باید آن را بدون قید و شرط و به همان نحو که بوده است بپذیرد در غیر این صورت توافق محقق نمی گردد. لازم به ذکر است برای تحقق جرم تبانی مخفیانه بودن توافق لازم نمی باشد. این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 
  • تبانی ازجمله جرایم استقرار یافته است. توضیح آنکه جرایم به سه دسته ی آنی، مستمر و استقرار تقسیم می گردند.
  • جرم آنی یا فوری جرمی است که عنصر مادی آن در یک لحظه واقع می شود و به پایان می رسد. جرم مستمر جرمی است که عنصر مادی آن در طول زمان و در هر لحظه وجود دارد. جرم اسقرار یافته جرمی است که یک عمل انجام می شود اما نتایج آن در طول زمان استمرار می یابد.
  • از آنجایی که در جرم تبانی رفتار مرتکبین یعنی توافق در یک لحظه واقع می شود اما آثار و نتایج آن در زمان ادامه دارد، یعنی تا زمانی که توافق وجود دارد آثار جرم نیز وجود دارد، این جرم جرم استمرار یافته می باشد.
  • تبانی از جرایم مطلق می باشد. توضیح آنکه جرایم از نظر حصول نتیجه یا عدم حصول آن به دو دسته مطلق و مقید تقسیم می شوند که تبانی جزء جرایم مطلق است چراکه در تحقق آن احتیاجی به حصول هیچ نوع نتیجه ای نیست و به محض اینکه توافق طرفین کامل شد محقق می گردد. اجرا شدن یا نشدن موضوع توافق تاثیری در تحقق جرم ندارد توافق و تهیه مقدمات کافی می باشد.
  • عنصر قانونی جرم تبانی مواد 610 و 611 قانون مجازات اسلامی می باشد.
  • عنصر روانی جرم تبانی از سه قسمت تشکیل می گردد:

1- قصد حصول توافق: برای حصول توافق لازم است طرفین قصد حصول آن را داشته باشند. بدین معنا که شخص نخست قصد پیشنهاد کردن را داشته باشد. 
2- قصد عملی کردن توافق : علاوه بر قصد حصول توافق لازم است که طرفین قصد عملی کردن آن را هم داشته باشند و اگر احراز شود یکی از طرفین قصد انجام جرم مورد نظر را نداشته است، توافق محقق نمی گردد.
3- قصد یا علم به اینکه این توافق جهت انجام جرم است: در جرم تبانی علم به حکم لازم نیست اما علم به موضوع لازم است و طرفین باید آگاه باشند توافق بخشی از یک جرم را تشکیل می دهد. 

  • شروع به جرم تبانی زمانی اتفاق می افتد طرفین شروع به عملیات اجرایی نمایند اما به واسطه مداخله عاملی خارج از اراده، جرم مورد نظر واقع نگردد.
  • معاونت در جرم تبانی قابل تحقق می باشد. برای نمونه کسی جهت مذاکره و حصول توافق مکانی را تهیه کرده و در اختیار دیگران بگذارد یا دیگران را تحریک یا ترغیب کند که جهت تبانی با یکدیگر اقدام کنند. 
  • شرایط تحقق جرم تبانی عبارت است از :

1- لزوم قصد مجرمانه قبلی
2- آغاز عملیات اجرایی
3- وجود مانع خارجی

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص تبانی بنگاه املاک و اضافه کردن شروط اضافی به قرارداد

در پاسخ به پرسش شما در خصوص تبانی بنگاه املاک و اضافه کردن شروط اضافی به قرارداد باید گفت مورد شما نیاز به مشاوره تخصصی دارد اما اجمالا در خصوص مواردی که بدون اطلاع و رضایت شما اضافه گردید پیشنهاد می گردد صبر کنید و اگر طرف مقابل مبلغی را از شما مطالبه نمود در دفاع به تغییر مفاد قرارداد استناد نمایید چراکه در ارجاع امر به کارشناسی می توان این مسئله را اثبات نمود.

سپس می توانید از خریدار و شخص بنگاهی به جرم تبانی مستند به ماده 611 قانون مدنی شکایت نمایید. این ماده مقرر می دارد هر گاه دو نفر یا بیشتر اجتماع و تبانی بنمایند که علیه اعراض یا نفوس یا اموال مردم اقدام نمایند و مقدمات اجرائی را هم تدارک دیده‌ باشند ولی بدون اراده خود موفق به اقدام نشوند حسب مراتب به حبس از ششماه تا سه سال محکوم خواهند شد.

لازم به ذکر است اینکه چند نفر با حرف هایشان شما ر ا مجاب به انجام معامله نمودند به شما حق فسخ به استناد خیار تدلیس نمی دهد مگر اینکه شما اثبات نمایید اشخاص ثالث با تبانی طرف عقد عملیات فریبکارانه ای را انجام دادند که این مسئله نیز دشوار است. بهتر است برای اقدام دقیق تر با وکیل مجربی مشورت نمایید.این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 

 

 

مستندات قانونی - حق فسخ در فرض تبانی بنگاه با خریدار

ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی
هر گاه دو نفر یا بیشتر اجتماع و تبانی نمایند که جرایمی بر ضد امنیت داخلی یا خارج کشور مرتکب شوند یا وسایل ارتکاب آن را‌فراهم نمایند در صورتی که عنوان محارب بر آنان صادق نباشد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهند شد.
ماده ۶۱۱ قانون مجازات اسلامی
هر گاه دو نفر یا بیشتر اجتماع و تبانی بنمایند که علیه اعراض یا نفوس یا اموال مردم اقدام نمایند و مقدمات اجرائی را هم تدارک دیده‌ باشند ولی بدون اراده خود موفق به اقدام نشوند حسب مراتب به حبس از ششماه تا سه سال محکوم خواهند شد.
ماده ۴۳۸ قانون مدنی
تدلیس عبارت است از عملیاتی که موجب فریب طرف معامله شود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است. 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص معاملات و قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات

جمعه, 20 خرداد,1401

رضا

سلام. اگر برگه قرارداد رو بعد از امضاء بنده بهش چیزی اضافه بشه و از موقع امضاء و خالی بودن مفاد عکس داشته باشم. میشه تو دادگاه قرارداد رو باطل کرد؟

ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.