-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 14 تیر 1402

 برادرم موافق تقسیم ارث نیست و نیاز مالی هم ندارد!

درصورت تقسیم ارث یکی از برادر ها موافق نباشند و نیاز مالی به ارث ندارند ولی این که تعین تکلیف هم نمیکند چه باید کرد ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 236

 

پاسخ – راه اقدام برای تقسیم ارث در فرضی که برادرم موافق نیست و نیازی هم ندارد چیست ؟

  • تقسیم مال مشاع ممکن است با مخالفت شرکا مواجه شود و آنها راضی به تقسیم مال مشاع نباشند و منافع خود را در بقای شراکت ببینند. در اینگونه موارد بحثی مطرح است تحت عنوان تقسیم به اجبار.
  • در این صورت شریکی که مایل به رهایی از قید اشاعه است، می تواند از دادگاه تقاضای تقسیم را بنماید. البته این امر مشروط بر این است که مال قابل تقسیم باشد و افراز ارزش مال مشاع را از بین نبرد چرا که ضرر شریک قاعده تسلیط را محدود میکند که در این صورت شیوه دیگری غیر از افراز برای آن در نظر گرفته می شود.
  • در اینگونه موارد راه جمع بین حقوق این است که شریک متقاضی فروش مال مشترک ،تقسیم را از دادگاه بخواهد (ماده 317 قانون امور حسبی) همچنین اگر شرکت در اموال گوناگون باشد که بارزترین آن شرکت قهری به واسطه ارث است، ضرورتی ندارد که تقسیم اجباری در تمامی اموال صورت بگیرد و درخواست کننده با توجه به سهم الارث خود می تواند آن را مطالبه کند و بقیه اموال را به حال اشاعه باقی گذارد. (ماده 596 قانون مدنی) 
  • شیوه تقسیم مال مشاع اقسام گوناگون دارد که در مرحله نخست افراز است و اگر افراز ممکن نبود یعنی مال دارای اجزا مساوی نباشد، باید از روش تعدیل یا رد و در غیر اینصورت از روش فروش اجباری استفاده کرد. 
  • تقسیم به تعدیل حالتی است که اجزای مال مشاع دارای اجزا مساوی نیست ولی چون سهام شرکا مشخص است نیازی به دادن سرانه وجود ندارد و اموال مشاع به نحوی تقسیم می شوند که قیمت سهام ها برابر باشد که رایج ترین شکل هم همین نوع تقسیم است که سهام مشخص است اما اموال اشکال گوناگونی دارند و از حیث قیمت با هم برابر نیستند که در اینجا کارشناس ترکه را به چند بخش مجزا تقسیم خواهد شد. 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص تقسیسم ارث در صورت عدم موافقت برادر

♦  در موردی که احدی از وراث رضایت به تقسیم سهم ارث خود ندارد لزومی وجود ندارد که شما شریک باقی بمانید و میتوانید به راحتی خود را از قید شرکت برهانید و عنداللزوم با در دست داشتن گواهی انحصار وراثت می توانید به دادگاه اخرین محل اقامت متوفی رجوع کرده و دادخواست تقسیم ارث را بدهید و کارشناس با صورت برداری از اموال تعدیل در تقسیم را انجام میدهد تا به نسبت سهام مشخص هر یک از وراث طبق قواعد ارث اموال تقسیم شود.این تقسیم می تواند بوسیله افراز یا فروش یا تعدیل انجام شود.

 

 

مستندات قانونی - تقسسیم ارث در فرض عدم توافق بعضی از وراث

ماده 315 قانون امور حسبی
کارشناس باید بهای اموال مورد درخواست تقسیم و قابل قسمت بودن و یا قابل قسمت نبودن آنها را معین و سهام را تعدیل نماید.‌کارشناس باید برای ارزیابی
اموال بهای روز ارزیابی را در نظر بگیرد.

‌ماده 316 قانون امور حسبی

تقسیم طوری به عمل می‌آید که برای هر یک از ورثه از هر نوع اموال حصه‌ای معین شود و اگر بعضی از اموال بدون زیان قابل قسمت‌نباشد ممکن است آن را در سهم بعضی از ورثه قرارداد و برابر بهای آن از سایر اموال در سهم دیگران منظور نمود و اگر تعدیل محتاج به ضمیمه پول به‌اموال باشد به ضمیمه آن تعدیل می‌شود.

‌ماده 317 قانون امور حسبی

در صورتی که مالی اعم از منقول یا غیر منقول قابل تقسیم و تعدیل نباشد ممکن است فروخته شده بهای آن تقسیم شود. ‌فروش اموال به ترتیب عادی به عمل می‌آید مگر آنکه یکی از ورثه فروش آن را به طریق مزایده درخواست کند.
ماده 589 قانون مدنی
هر شریک المال می تواند هروقت بخواهد تقاضای تقسیم مال مشترک رابنماید مگر در مواردی که تقسیم به موجب این قانون ممنوع یا شرکاء به وجه ملزمی
ملتزم بر عدم تقسیم شده باشند.
ماده 596 قانون مدنی
در صورتی که اموال مشترک متعدد باشد قسمت اجباری دربعضی از آنها ملازم با تقسیم باقی اموال نیست.
ماده 598 قانون مدنی

ترتیب تقسیم آنست که اگر مال مشترک مثلی باشد به نسبت سهام شرکاء افراز می شود و اگر قیمتی باشد بر حسب قیمت تعدیل می شود و بعد از افراز یا تعدیل در صورت عدم تراضی بین شرکا حصص آنها به قرعه معین می گردد.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط، مشاوره و اعطای وکالت به وکیل متخصص ارث و انحصار وراثت

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.