-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 19 تیر 1400

 بخشش و انتقال تمام اموال موروثی به یکی از ورثه !!!

تمامی برادر وخواهرانم تمام اموال رسیده از مادرم را که به ما به ارث رسیده، به برادر کوچکمان بخشیدند و اکنون تمامی اموال مادرم دست برادرم است من چگونه اموال خود را از طریق دادگاه بگیرم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 44849

 

نحوه باز پس گیری اموال بخشیده شده وانتقال یافته به یکی از وراث

  • زمانی که شخصی فوت می کند اموال موروثی که از وی باقی می ماند از دو حال خارج نیست یا اموال منقول است یا غیر منقول.

اموال منقول اموالی است که به راحتی قابل نقل و انتقال می باشند و معمولا به ثبت نمی رسند مانند تمامی اشیا و لوازمی که داخل منزل متوفی وجود دارد.

اموال غیر منقول اموالی است که اصولا غیرقابل جابجایی می باشند مانند املاک و زمین و آپارتمان و معمولا سابقه ثبتی دارند.

  • وقتی شخصی فوت کند ورثه وی از دو حال خارج نیستند :

1- یا در خصوص اموال و تقسیم ترکه همگی با هم توافق دارند.

2- یا با یکدیگر متفق نیستند ولو این که تنها یک وارت با سایر ورثه اختلاف داشته باشد

  • در فرضی که همه ورثه با هم توافق دارند تنها کاری که برای تقسیم ترکه لازم است انجام دهند ابتدا گرفتن گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی در ایران و سپس پرداخت مالیات برارث می باشد. بعد از آن به موجب تقسیم نامه ای که میان خود تنظیم می نمایند اقدام به تقسیم اموال متوفی اعم از منقول و غیر منقول می نمایند.
  • اما در فرضی که ورثه با یکدیگر اختلاف دارند، پس از اخذ گواهی حصر وراثت به درخواست هر یک از ورثه یا سایر اشخاص ذینفع، هر یک از ورثه به میزان تعیین شده مطابق ضوابط و مقررات ارث مذکور در قانون مدنی از ترکه ارث می برد. و هر وارث تنها به همان نسبت سهم الارث خود در اموال متوفی اعم از منقول و غیرمنقول بصورت مشاعی مالک می باشد. به این معنی که هر وارث به نسبت سهم خود در ذره ذره ترکه مالکیت دارد.
  • بنابراین تا قبل از این که ترکه تقسیم شود، تصرف هر وارث در مال مشاع به معنی تصرف در سهم سایر ورثه می باش. در این حالت هر یک از ورثه می تواند به یکی از طرق زیر سهم خود را از سایرین جدا نموده و مالک اختصاصی سهم خود گردد:

1- یکی از ورثه با درخواست تحریر ترکه و مهر و موم ترکه از شورای حل اختلاف تقاضا نماید که تمامی ترکه متوفی مشخص گردیده و مهروموم شده به شخصی (به عنوان حافظ) سپرده شود تا پس از این که از دادگاه درخواست تقسیم ترکه را نمود و دادگاه در این خصوص حکم مقتضی صادر کرد، مطابق حکم دادگاه این اموال اگر قابل تقسیم باشد میان ورثه به نسبت سهم الارثشان تقسیم شود و اگر غیرقابل تقسیم باشد به دستور دادگاه فروخته شده و پول آن تقسیم شود.

2- در خصوص اموال غیرمنقولی که سابقه ثبتی دارند، هر وارث علاوه بر ثبت مستقیم دادخواست تقسیم ترکه، می توان ابتدائا از اداره ثبت درخواست افراز سهم خود را از سایر ورثه بنماید که پس از ارجاع به کارشناسی اگر آن مال قابل تقسیم باشد که به نسبت سهم ورثه میان ایشان تقسیم می شود و اگر غیر قابل تقسیم باشد با گواهی عدم افرازی که اداره ثبت صادر می نماید می توان به دادگاه مراجعه نموده و مستقیما دادخواست فروش مال غیر منقول را طرح کرد.

  • حال اگر پیش از تقسیم ترکه چه به صورت توافقی و چه به حکم دادگاه، هریک از ورثه بدون اذن سایر ورثه ولو این که همگی ورثه راضی باشند و سهم خود را به شخصی از ورثه یا غیر ورثه در قالب بخشش یا قرارداد دیگری انتقال داده باشند و تنها از یک وارث اذن نداشته باشند ، اقدام به تصرف مادی در ترکه نمایند در این صورت وارثی که به این تصرف رضایت ندارد می تواند با طرح دعوای خلع ید مشاعی در دادگاه تقاضای رفع تصرف سایر ورثه و یا هر شخصی که از طرف ورثه اموال را تصرف نموده ، تا زمانی که در مورد نحوه تقسیم ترکه تعیین تکلیف شود،  بنماید.

 

ثبت امتیاز
نظرات

جمعه, 23 اردیبهشت,1401

امین قدیمی

سلام لطفا در خصوص اینکه اگر شخصی قبل از فوت خویش نسبت به تقسیم اموال خود نماید و همه وراث تقسیم نامه امضا نمایند و بعدا یکی از وراث اعتراض داشته باشد تکلیف چیست

ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.