-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 04 خرداد 1401

 تاثیر ادعای عدم اطلاع از متن مبایعه نامه در نتیجه رسیدگی قاضی

سلام حدود ۴ ماه پیش یه ۲۰۶ به عنوان بی رنگ خریدم ولی ماشین چپی از آب در اومد همون موقع متوجه شدم و درخواست فسخ و شکایت کیفری کلاهبرداری کردم منتهی من یه اشتباهی که کردم چون کارشناسی که اون معرفی کرده بود تایید کرده بود خیالم راحت بود و به هیچی توجه نکردم و چون بار اولم بود معامله میکردم چیزی نمیدونستم یه قولنامه از پیش نوشته شده بود که من زیرش رو امضا و اثر انگشت زدم. انقد عجله کرد که حتی نتونستم بخونم چیه و از اون مبایعه نامه من نسخه ای ندارم حالا ممکنه تو اون حتی نوشته باشه چپیه و به رویت خریدار در اومده حالا من میخوام بدونم با این وجود بازم من میتونم ادعای عدم اطلاع از متن مبایعه نامه رو داشته باشم ؟شکایت کیفری که به جایی نرسیده ولی امیدی هست بتونم حقوقی پیگیری کنم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 585

 

پاسخ – آیا ادعای مطالعه نکردن وعدم اطلاع از متن مبایعه نامه مسموع است ؟

  • در رابطه با ادعای عدم اطلاع از متن مبایعه نامه در نتیجه رسیدگی قاضی باید گفت آنچه موجب اقناع دادرسي در اثبات ادعا می شود دلیل نام دارد.
  • به موجب ماده 194 قانون آيين دادرسی مدنی دليل عبارت از امری است كه اصحاب دعوا براي اثبات يا دفاع از دعوا به آن استناد می نمايند.
  • قانون مدنی طی مواد 1257 تا 1335 ادله را در چهار دليل شامل: اقرار، سند، شهادت و سوگند، محصور نموده و سپس احكام آن را به تفصيل بيان داشته است.
  • علاوه بر قانون مدنی، در قانون آيين دادرسی مدنی نيز از فصل دهم تحت عنوان رسيدگی به دلايل از ماده 194 الی 294 احكامی بيان شده است، علاوه بر دلايل مصرح، دادرس پرونده می تواند با استناد به اصول عمليه نظير اصل برائت و استصحاب و همچنين قرائن و امارات مستنبط از پرونده حكم قضيه را صادر نمايد.
  • در اعمال حقوقی نظیر عقد بیع اشخاص می توانند برای جلوگيری از هرگونه اختلاف احتمالی و جلوگيری از تضييع حق خود اقدام به تحصيل دليل در زمان انعقاد اعمال حقوقی كنند.
  • با این حال، شخصی كه ادعا می كند حق او تضييع شده است، می تواند با مراجعه به دادگاه صلاحيتدار، تضييع يا انكار آن حق را از سوی طرف مقابل اثبات كند. البته اثبات هر امری در دادگاه و با كمک دليل صورت می گيرد كه به آن ادله اثبات دعوا هم گفته می شود. 
  • جمع آوری و تهيه دليل در دعاوی مدنی با توجه به هدف طرح اين نوع دعاوی به عهده اصحاب دعواست و آنها هستند كه جهت اثبات ادعای خود بايد دلايل كافی و يا قدرت اثباتی لازم را فراهم آورند.
  • نقش قاضی در اين موارد بيشتر ناظری بی طرف می ماند كه با ارزيابی و بررسی دلايل ارائه شده حكم خود را صادر می كند. 
  • دادرس حقوقی برخلاف دادرسی كيفری يا اداری نمی تواند ادله لازم را در مورد صحت يا عدم صحت ادعا، راساً فراهم نمايد و مكلف است تنها به امور مورد ادعای اصحاب دعوا توجه كند. زيرا وظيفه او فقط بيان حكم  دعوا است و در طرح آن تكليفی ندارد. دادرس نمی تواند چيزي بر ادعای طرفین بيفزايد يا چيزی از آن بكاهد.
  • بنابراین، اهمیت دلیل جایی است كه حقی تضييع يا انكار گردد و اثبات آن لازم شود. كاربرد دليل در اين جهت است كه ثابت شود حادثه ای واقعاً وجود داشته است.
  • بنابراین، اگر شخصی ادعای عدم اطلاع از متن مبایعه نامه را دارد باید این ادعا را اثبات نماید تا نزد قاضی مورد قبول واقع گردد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص تاثیر بی اطلاعی از محتوای مبایعه نامه در نظر قاضی 

♦  در پاسخ به پرسش شما باید گفت شما می توانید ادعای عدم اطلاع از متن مبایعه نامه را داشته باشید و از این نظر منعی وجود ندارد. اما باید توجه نمایید که ادعای شما برای تاثیر در رسیدگی قضایی نیاز به اثبات با ارئه ی دلیل دارد. دلایلی که می توانید با استناد به آن ادعای خود را ثابت نمایید شامل موارد زیر می گردد:

اقرار

 اقرار عبارت از اخبار به حقی است برای غير بر ضرر خود. اقرار می تواند به صورت صریح باشد یا ضمنی؛ اقرار صريح، اقراری است كه در آن دلالت بدون هيچ شک و ترديدی صورت می گيـرد و در قالب عبارات خالی از ابهام ادا می شود. اقرار ضمنی، اقراری است كه نوع دلالت در آن التزامی می باشد، يعنی از مجموع الفـاظ و عبارات و كلماتی كه كسی به كار برده، وجود حقی به زيان او و به نفـع غير اسـتنباط ميشود. به عبارت ديگر هرگاه مجموع اوضاع و احوال و يا عبارات به كار رفته بـه طـور غيرمستقيم حاكی از وجود حقی به ضرر گوينده و بـه نفـع ديگـری باشـد، ايـن اقـرار ضمنی است.

 

سند

 سند عبارت اسـت از هـر نوشـته كـه در مقام دعوا يا دفاع قابل استناد باشد. سند به دو نوع رسمی و عادی تقسیم می گردد. اسنادی كه در اداره ثبـت اسـناد و املاک و يا دفاتر اسناد رسمی يا در نزد ساير مأمورين رسمی در حدود صـلاحيت آنهـا بر طبق مقررات قانونی تنظيم شده باشند رسمی است. هر سندی كه رسمی نباشد، سند عادی است. لازم به ذکر است مفاد سند در صورتی معتبر است كه مخـالف قـوانين، نظم عمومی و اخلاق حسنه نباشـد. 
 

شهادت شهود

 شهادت، اخبار به وجود حق يـا سـبب آن بـه نفع يكی و به ضرر ديگری است . به عبارت ساده تر، شهادت عبارت ا ست از اخبـار بـه حق به نفع غير و به زيان غير. شرايط اداي شهادت عبارتند از: قطع و یقین، مطابقت با دعوا، مطابقت مفاد شهادت شهود با يكديگر. در شاهد بلوغ، عقل، عـدالت، ايمـان و طهـارت مولـد شرط است. همچنین شهادت كسی كه نفـع شخـصی به صورت عين يا منفعت يا حق در دعوا داشته باشد و نيز شهادت كسانی كه تكـدی را شغل خود قرار دهند پذيرفته نميشود.
 

سوگند

 سوگند عبارت است از شاهد گرفتن خداوند متعال برای اخبار به حقی بـه نفـع خـود و بـه زيـان ديگری. سـوگند اصولاً متوجه منكر يا مدعی عليه می گردد و متقاضی سـوگند اصـولاً مـدعی اسـت. البته این اصل دارا استثنا است و ازجمله مواردی كه سوگند از همان ابتدا به مدعی رد مـی شـود سوگند استظهاری است كه حاكم نيز می تواند متقاضـی آن باشـد.
 

امارات

 اماره اوضاع و احوالی است كه به حكم قـانون يـا در نظـر قاضی دليل بر امری شناخته می شود. امارات یا قانونی هستند یا قضایی؛ امارات قانونی اماراتی هستند كه علت دليل بودن آن ها بيان صريح قانونگذار مـی باشـد . امارات قضايی، اماراتی هستند كه در نظر قاضی دلالت بر امری می كننـد. امارات قـضايی نامحـدود هـستند و تعـداد مـشخص و معينـی ندارند چراكه در هر دعوای خاصی اماره ی قضايی نيز ممكن است وجود داشته باشـد. 

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - مبایعه نامه

مواد 1257 تا 1335 قانون مدنی
مواد 194 تا  294 قانون آیین دادرسی مدنی

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.