-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 10 دی 1401

 ضمانت اجرای ممانعت از ملاقات فرزند توسط همسر سابق

با سلام.طی رای دادگاه بر ملاقات فرزند و صدور اجرائیه به همسر سابقم برای تحویل فرزندانم ایشان به دلایل واهی موجبات ممانعت از ملاقات فرزندم را فراهم کرده و بنده را تهدید و تمکین به رای دادگاه نمی‌کند. بارها تراضی و توافق کردیم ولی باز اعتنایی به حکم دادگاه نمی‌کند. در شرایطی که تهدید کرده اگر درب منزل بیایی به جرم مزاحمت شکایت میکنم .که یک بار همین شکایت بی پایه و اساس را علیه بنده طرح دعوا نموده است، حال چه کنم؟ ممنونم

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 534

پاسخ – اگرهمسر سابق از ملاقات فرزندان مشترک ممانعت نماید چه باید کرد ؟

  • قانون گذار در قانون مدنی، این گونه مقرر کرده است، که در صورتی که والدین از یکدیگر طلاق گرفته باشند، یا به هر علت دیگری، جدا از یکدیگر زندگی کنند، دادگاه در خصوص حضانت فرزندان آنان، تصمیم گیری نموده و در نهایت حضانت کودک را به یکی از والدین واگذار می کند. از جمله حقوقی که در این مدت، برای دیگری به وجود می آید ، این حق است که حق ملاقات با فرزند خود را خواهد داشت.
  • در قانون مدنی ضمانت اجرای کافی برای حضانت پیش بینی نشده است البته ماده ۱۱۷۲ قانون مدنی در این زمینه تصریح دارد که والدین حق ندارند از حضانت اطفال امتناع کنند.
  • برابر ماده فوق الذکر فقط پدر مادری که حضانت بر عهده اوست به انجام وظیفه ملزم است لکن اگر شخص بر خلاف حکم دادگاه همچنان از نگهداری طفل خودداری کند دادگاه جز واگذار کردن طفل به دیگری با هزینه پدر یا در مواردی به خرج مادر نمی تواند ضمانت اجرای دیگری مقرر کند. 
  • ماده واحده مصوب ۲۲/۴/۶۵ ضمانت اجرای کیفری را در این باره بیان داشته است به موجب این ماده هر کسی ولو والدین مانع از اجرای حکم حضانت شود یا از سپردن طفل به کسی که حضانت به او واگذاری شده خودداری نماید در بار اول الزام به عدم ممانعت و در وهله دوم به حبس تا اجرای حکم بدون قید مدت از سوی همان دادگاه محکوم می شود 
  • ماده ۶۳۲ قانون مجازات اسلامی نیز در این ضمانت اجرا تصریح دارد؛ و به حبس چهل و پنج روز تا سه ماه و جزای نقدی ۱۵ تا ۳۰ میلیون ریال محکوم می شود. 
  • همچنین طبق ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی حق ملاقات طفل را به هر یک از ابوین در صورت جدا زندگی کردن والدین داده است.
  • ماده ۴۱ قانون حمایت از خانواده نیز در زمینه ملاقات و حضانت طفل تصریح دارد.
  • به موجب ماده ۵۴ قانون حمایت از خانواده، "هرگاه مسئول حضانت، از انجام تکالیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی ‌حق شود، برای بار اول، به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و درصورت تکرار، به حداکثر مجازات مذکور محکوم می ‌شود."

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص ضمانت اجرای ممانعت از ملاقات فرزند توسط همسر سابق

♦  دادگاه صالح به رسیدگی اختلافات و جزییات زمان و مکان ملاقات دادگاه خانواده است و بعد از اتخاذ تصمیم دیگر هیچکس حتی پدر مادر نیز حق ندارند از تصمیمات دادگاه تبعیت نکنند. طبق متن فوق دادگاه هم ضمانت اجرای مدنی و هم ضمانت اجرای کیفری در این باره مقرر نموده است.به طور خلاصه ضمانت اجرای حقوقی سلب حق ملاقات از فرد متخلف است و ضمانت اجرای کیفری امکان اعمال مجازات.
♦  در مورد تهدید هم باید گفت که تهدید باید نسبت به امر غیر قانونی یا نامشروع انجام شود و همچنین مزاحمت نیز باید برخلاف موازین قانونی باشد در حالیکه شما به حکم قانون حق ملاقات فرزند را دارید و رفتار شما مطابق با موازین قانونی است.

 

 

 

مستندات قانونی - ضمانت اجرای ممانعت از ملاقات فرزند

ماده 1172 قانون مدنی

هیچیک از ابوین حق ندارند در مدتی که حضانت طفل بعهده آنها است از نگاهداری او امتناع کند در صورت امتناع یکی از ابوین حاکم باید به تقاضای
دیگری یا تقاضای قیم یا یکی از اقربا و یا به تقاضای مدعی العموم نگاهداری طفل را به هر یک از ابوین که حضانت بعهده اوست الزام کند و در صورتی که الزام ممکن یا موثر نباشد حضانت را به خرج پدر و هر گاه پدر فوت شده باشد به خرج مادر تامین کند .

ماده 1174 قانون مدنی

در صورتی که بعلت طلاق یا به هر جهت دیگر ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نمی باشد حق ملاقات طفل خود را دارد تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوطه به آن در صورت اختلاف بین ابوین با محکمه است .

 

ماده ۴۰ قانون حمایت خانواده

هرکس از اجرای حکم دادگاه در مورد حضانت طفل استنکاف کند یا مانع اجرای آن شود یا از استرداد طفل امتناع ورزد، حسب تقاضای ذی نفع و به دستور دادگاه صادرکننده رأی نخستین تا زمان اجرای حکم بازداشت می شود.

ماده ۴۱ قانون حمایت خانواده

هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت، نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسؤول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند ویا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود، می تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند.
تبصره ـ قوه قضاییه مکلف است برای نحوه ملاقات والدین با طفل ساز و کار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم نماید.
آیین نامه اجرایی این ماده ظرف شش ماه توسط وزارت دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های ارتباط و اعطای وکالت به وکیل متخصص حضانت و ملاقات و دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.