-

ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00 
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 20 شهریور 1400

 امکان تخلیه مستاجر به دلیل فروش ملک

ملک دارای مستاجر فروختم 6 ماه قبل هم به مستاجر گفتم احتیاج به پولش دارم قرارداد تمام شده و من سند زدم و دیگر مالک نیستم ولی تعهد کلید دارم چگونه تخلیه بگیرم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 4020

چگونگی تخلیه مستاجر در فرض فروش ملک

  • ابتدا باید بررسی شود که اجاره نامه عادی است یا رسمی.
  • تخلیه مورد اجاره در پایان مدت قرارداد، یکی از ویژگی هایی است که در قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ پیش بینی شده است.
  • در ماده ۳ قانون روابط موجر و مستاجر در دو نوع اجاره نامه عادی و  رسمی تمهیداتی را پیش بینی کرده است.
  • یکی از ویژگی هایی که در قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶ وجود دارد، تسریع در تخلیه مورد اجاره پس از پایان مدت آن است؛ ماده ۳ قانون روابط موجر و مستاجر ۷۶ تخلیه فوری در اجاره نامه های رسمی و عادی را پیش بینی کرده است که ظرف یک هفته تخلیه ملک مسکونی انجام خواهد شد؛ 
  • حال اگر این  قرارداد، به صورت رسمی بسته شده باشد، موجر (شما) باید با مراجعه  به اداره اسناد رسمی حکم تخلیه را اخذ و سپس به دفتر اسناد رسمی که قرارداد اجاره در آن بسته شده مراجعه کند و درخواست صدور اجراییه صورت پذیرد.
  • حال اگر مدت قرارداد به إتمام رسیده و مستاجر همچنان  ملک را تخلیه نکرده نباشید، موجر (شما) می‌تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه (درصورتیکه اجاره نامه عادی باشد) یا به دفتر اسناد رسمی (در صورتیکه اجاره نامه رسمی باشد) و با ارائه سند مالکیت و اجاره نامه اقدام به گرفتن حکم تخلیه بکند.
  • ماده ۴۹۴ قانون مدنی هم‌ دراین باره تصمیم گیری کرده است :  از تاریخ منقضی شدن مدت اجاره اگر مستاجر به تصرف خود ادامه دهد موجر مستحق دریافت اجرت المثل ایام تصرف است. در نتیجه وضع حقوقی مستاجر در پایان اجاره در دو مرحله ممتاز جداگانه بررسی می‌شود :

۱- پیش از مطالبه مالک؛ که مستاجر در حکم امین است و مسوول نقص و عیب ناشی از تعدی و تفریط نخواهد بود ولی اگر استیفا منفعت کرده 

باشد مستحق پرداخت اجرت المثل است.

۲- پس از مطالبه مالک؛ که مستاجر در حکم غاصب است و ضامن عین و منافع تلف شده است.

  • موجر می‌تواند دعوای تصرف دعوانی علیه مستاجر أقامه کند این دعوا به وسیله یک اظهارنامه رسمی به مستاجر ابلاغ می‌شود که البته یک ماه پیش از پایان مدت اجاره انجام می‌شود و بعد از گذشت یک ماه مستاجر منصرف به عنوان متصرف به عدوان محسوب خواهد شد.(بند ۱ماده ۱۰ قانون اصلاح جلوگیری از تصرف عدوانی ۱۳۵۲)

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی  - تخلیه ملک

ماده 494 قانون مدنی

 عقداجاره به محض انقضاءمدت برطرف می شودواگرپس از انقضاءآن مستاجرعین مستاجره رابدون اذن مالک مدتی درتصرف خودنگاهدارد موجربرای مدت مزبورمستحق اجرت المثلخواهدبوداگرچه مستاجراستیفاء منفعت نکرده باشدواگربااجازه مالک درتصرف نگاهداردوقتی باید اجرت المثل بدهدکه استیفاءمنفعت کرده باشدمگراینکه مالک اجازه داده باشدکه مجانااستفاده نماید.

ماده 3 قانون مدنی

 پس از انقضای مدت اجاره بنا به تقاضای موجر یا قایم‌مقام قانونی وی تخلیه عین مستاجره در اجاره با سند رسمی توسط دوایر اجرای‌ثبت ظرف یک هفته و در اجاره با سند عادی ظرف یک هفته پس از تقدیم تقاضای تخلیه به دستور مقام قضایی در مرجع قضایی توسط ضابطین قوه‌قضاییه انجام خواهد گرفت.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

رزرو وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و وکیل متخصص، جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.